Inlagda Päron


Nu har höstfrukten börjat bli mogen på träden. Det kan vara trevligt om man får njuta av dem även senare och då är inlägning, marmelad och must himla trevligt. En inläggning som vi brukar göra hemma är Päron i ingefärslag, receptet kommer ursprungligen från en ica-tidning förra hösten.

 

Päron i ingefärslag, ca 4-6p

Strimla 40g ingefära fint. Koka upp 7dl vatten, ingefära, 4 dl socker, juice och skal av 1-2 lime och en urskrapad vaniljstång med frön. Kocka 10 min. Skala ca 1 kg små päron. Koka dem i lagen tills de blivit lätt mjuka 5-20 min. Ta upp och lägg i väl rengjorda varma glasburkar. Häll den heta lagen över. Låt svalna. Du kan även trycka ner avsköljda myntakvistar i lagen innan du stänger lockern. Jättegott att servera med vispad grädde och kanderade nötter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0